Bu seminer dizisi, Türkiye’de filozof olarak pek de tanınmayan F. Schiller’in estetik teorisini merkeze alarak onun oyun teorisinin mahiyetini ve sonuçlarını inceleyecektir. F. Schiller bir şair, oyun yazarı, meslekten bir tarihçi olduğu kadar filozoftur da. Bu çalışma boyunca yazarın filozof yönü ön plana çıkarılacak ve onun oyun teorisinin çağdaş sanat tartışmalarıyla olan ilişkileri gündeme getirilecektir. Filozofun içinde yaşadığı zaman ve mekânın incelenmesiyle başlayacak olan dersler, yazarın oyun teorisinin olgunlaşmasına kadarki entelektüel gelişimini serilmeyecek ve sonra da oyun teorisinin kapsamını ve sonuçlarını tartışacaktır. F. Schiller, felsefe tarihi boyunca “oyun” kavramını etraflı bir şekilde tanımlayan ilk düşünür olması hasebiyle son derece önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle, bu çalışma felsefe bölümü öğrenci ve akademisyenlerine, oyuncu, yönetmen ve dramaturglara olduğu kadar, her alandan sanatçıya, sanat meraklısına ve “oyun” kavramını kafasına takmış herkese hitap etmektedir.

Bu seminer dizisine katılmak için herhangi bir felsefi birikime ya da teorik hazırlığa ihtiyaç yoktur. Dört (4) hafta sürecek olan programın içeriği aşağıdaki gibidir:

1. Hafta: Oyundan Önce, Oyuna Hazırlık

2. Hafta: Oyun Teorisi I

3. Hafta: Oyun Teorisi II

4. Hafta: Ütopya mı, Distopya mı?

Konuşmacı: Bekir AŞÇI

Kolaylaştırıcı: Olgu ERDEM

Tarihler: Belirlenmeyi bekliyor :)

Saat: Belirlenmeyi bekliyor :)

Ücret: Seminerlerin tümüne kayıt olabileceğiniz gibi, dilediklerinizi seçerek de kayıt yaptırabilirsiniz. Dört seminere birden kayıt yaptırmak isteyen katılımcılarımızın *** TL ödemeleri gerekmektedir. Tek tek kayıt olmak isteyen katılımcılarımız ise oturum başına ***TL ödeyerek diledikleri oturuma katılabilirler.

 

Not: Her bir seminer 90 dk sunum, 30 dk soru-cevap/diyalog olarak tasarlanmıştır. Fakat katılımcı motivasyonuna göre diyalog kısmı uzatılabilir.

Not 2: Seminerler online olarak zoom üzerinden gerçekleştirilecektir.